MALPAS ROAD-21.jpg

malpas road
(BROCKLEY)

TEXT

For this project, we were given a brief to extend a terraced property in South East London to create an open kitchen and dining space.  Whilst adding a much-needed utility and ground floor WC and fully refurbishing the first-floor family bathroom and existing outbuilding.

The overall aim was to conserve the existing character of the house, which is traditional and homely, whilst also providing the functionality and performance of a contemporary home.

The proposed extension has an offset pitch which adds ample height to the space and has a white rendered finish which is in contrast to the aluminium doors that lead out to the quaint landscaped garden.  

The bifold doors allow ample amounts of daylight through, along with the roof lights that have been positioned along the side return to let light into the existing fabric of the building. The once unused space to the side of the property now forms part of the kitchen a leads into the existing living rooms space. The Burnhill Kitchen installed maintains the traditional character with a central table and banquet seating that now forms part of the centre of the home.

Cleaver storage and a utility cupboard have been sympathetically designed into the circulation spaces.

Both the ground floor WC and the first-floor bathroom have been completed to a high standard with key features like the x wallpaper and the freestanding bath.

The landscaped garden now provides a good-sized patio area with a better connection to the inside and outside space with easy access to the renovation of the existing outbuilding to a much need home office.

Both the house and the outbuilding provide better views and circulation access to the landscaped garden.

SKETCHES

DRAWINGS

IMAGES